Alltid beredt!

I dagens høyteknologiske samfunn kan Speiding nesten oppfattes som en anakronisme med sine olivengrønne uniformer, skjerf, kanoer og knutekunnskap. Kanskje nettopp derfor er det så viktig. Og kanskje nettopp derfor er det fortsatt en populær aktivitet for liten og stor!

Barn og ungdom bruker mer og mer tid foran skjermer, brett og telefoner. Det å bli kjent med naturen på et grunnleggende og håndfast nivå gir noen og enhver nyttige perspektiver. Møtene med «det grønne» resulterer for mange speidere i et livslangt kjærlighetsforhold til det å ferdes i li og fjell med trygghet og varsomhet.

Adventistenes speider er til forveksling lik den internasjonale varianten og kretser rundt samme prinsipper og aktiviteter. Til forskjell har de sine egne grader og bygger på adventistiske helhetstanker rundt helse, tro og grunnholdninger. I likhet med speidere verden over, arrangeres det hvert år en speiderleir for alle landets adventistspeidere, og hvert fjerde år er det såkalt «Camporee» som samler speidere fra hele europa til leir. På alle leire er det høy tau- og teltfaktor, leirbål og alltid god mulighet for boltring i kano. Sjelden ser man flere smilende fjes på ett og samme sted!

Speider3

I løpet av et «speiderår» øves det på ferdigheter av ymse slag (et arbeid som oftest resulterer i såkalte «ferdighetsmerker»), og det arrangeres turer som spenner fra flåterafting og fjellheimsvandring til morsomme sykkelturer. Det læres alt fra livredning, til kanopadling og båtmansknop. Fellesnevneren for all kunnskap som formidles er nytteverdien livet igjennom!

Alle er hjertligst velkommen til å være med i adventistenes speiderbevegelse – det er ikke noe krav å være medlem av selve kirkesamfunnet.

_TTJ6665