Dorkas – Velferdslaget i Moss

En hjelpende hånd – eller ti!

Den bibelske skikkelsen Dorkas er beskrevet i Det Nye Testamentet som svært hjelpsom og gavmild – og med et stort hjerte for trengende av alle slag. Veldedighetsgruppen i Adventkirken har tatt navn og latt seg inspirere av historien og møtes i kirken en formiddag i måneden. Vi driver håndarbeid og resultatene sendes til trengende eller selges til inntekt for prosjekter for nødstilte. I tillegg prater vi og koser oss etter hvert med medbrakt frukt som Anja danderer lekkert på fat. Men aller først begynner vi med  å lese i en andaktsbok eller noe annet interessant, og tar opp en kollekt til arbeidet.

velferd-3 velferd-2 velferd-1

På høsten har vi det travelt med å lage julegaver til barn i Øst Europa. Det er utrolig hva vi får inn av leker og nyttige ting, som f.eks. sokker, votter, luer og skjerf strikket av ivrige sjeler som har omsorg for de med mindre. Vi er like forbauset hvert år over gavmildheten, og er naturligvis takknemlige!

Noen ganger har vi spurt folk i Moss og omegn om garn og uferdig strikketøy, og av det   lager Emma de fineste ting. Eli hos oss er den som strikker skjerf. Hun strikket hundre skjerf ett år, men så har antallet steget for hvert år!  Det er godt at vi har garn å ta av. Men selvfølgelig trenger vi alltid mere garn, så har du noe, er det bare å ta kontakt.

Vi har også fått rikelig med pengegaver til julegaveprosjektet, slik at vi har noe å kjøpe godteri og andre ting for. En julepakke skal gjerne inneholde et par strikkede sokker, lue, votter eller skjerf.  Deretter en leke eller noe nyttig, og noe godteri å kose seg med. For at det ikke skal være mye forskjell på pakkene har vi fått denne malen å jobbe etter.

Gavene blir sendt med trailer sammen med annet tøy, sko, leker o.s.v. som blir sendt til et land i Øst Europa.

Dorkas består stort sett av 7 godt voksne damer, men det er alltid plass til flere!
Vi møtes i kirken en formiddag i måneden.

De samme personene driver også Romaniahjelpen, det er en selvstendig forening.
Du kan finne mer informasjon om de på nettsiden  www.romaniahjelpen.no.

Dorkas og Romaniahjelpen samarbeider med Hjelpesendinger på Biri ved Lillehammer. Mer informasjon om hjelpeorganisasjon «Hjelpesendinger» finner du på www.hjelpesendinger.org.

På vegne av Dorkas, Velferdslaget i Moss.
Gerd Johannessen (tlf. 464 64 903), Anja Varis og Kari Marie Hansen (tlf 482 12 891).

loppemarked

Loppemarked på Torderød skole